Ar kvepiančioms žvakėms reikalinga ypatinga priežiūra? Ne, nebūtinai.

Ar galima prailginti kvepiančių žvakių degimo laiką ir pagerinti deginimo kokybę? Tikrai taip! Pateiksime keletą trumpų patarimų kaip tai padaryti.

Uždegimas

1. Leiskite žvakei atšilti

Šaltuoju metų laiku: jei žvakę atnešėte iš lauko (pavyzdžiui, gavote iš Gera Namuose paštomatu), neskubėkite iškart jos degti, o leiskite vaškui šiek tiek atšilti iki kambario temperatūros. Tuomet jis lydysis tolygiau, didesnė tikimybė išvengti tunelio efekto (kai daug vaško lieka ant žvakės šonų).

2. Prikirpkite dagtį

Kiekvieną kartą prieš uždegant prikirpkite dagtį iki 6mm ilgio. Tuomet nudegusi dagties dalis nekris į vašką ir atrodys estetiškai. Be to, žvakė degs tolygiai, nes per ilga dagtis skatina per greitą degimą, taip pat susidaro dūmai.

Prikirpti rekomenduojame jau prieš pirmąkart uždegant naują žvakę (nes paprastai jų dagtis būna ilgesnė).

Geriausia kirpti su dagties žirklėmis, kurios yra ilgos ir pritaikytos pasiekti dagtį giliai indo viduje, bet iš bėdos galite kirpti, kad ir su manikiūrinėmis žirklutėmis.

Pastaba: ši rekomendacija tinka ne tik medvilninėms, bet ir medinėms dagtims, kurias galite šiek tiek prikirpti, tam kad žvakė negestų ir degtų tolygiau.

3. Uždekite dujiniu degikliu

Tiks pats paprasčiausias dujinis degiklis, svarbu, kad jis atliktų funkciją. Patogūs būna ilgi degikliai, kurie praverčia tuomet, kai žvakė jau yra kažkiek padeginta, kad nereiktų lįsti giliai į indo vidų.

Degtukus naudoti galima, bet nerekomenduojame, dėl dūmų kvapo.

 

Deginimas

Optimalus laikas deginti kvepiančią žvakę - 4 valandos. Galite deginti ir trumpiau, bet labai rekomenduojame deginti bent tol kol išsilydo visas paviršius. Jei deginsite trumpiau, rizikuojate, kad žvakė pradės tuneliuotis: kadangi vaškas turi atmintį, kitąsyk uždegus yra rizika, jog žvakė per daug degs į gylį. Todėl atsipalaiduokite, ir leiskite jai degti :).

 

Užgesinimas

Baigę deginti žvakę, užgesinkite ją varpeliu, ar dagties laikikliu panardindami dagtį į vašką ir atlenkdami ją atgal. Tokiu būdu išvengsite dūmų. 

Gesinti dangteliu uždengiant žvakę nerekomenduojame, nes tokiu atveju dūmai įsigeria į vašką ir keičia žvakės kvapo savybes.

 

Saugumas

Deginkite saugioje vietoje - nepasiekiamoje mažų vaikų ir gyvūnų. Taip pat atokiau nuo degių daiktų. Mes taip pat deginame žvakes ant keramikinio padėkliuko arba ant pačios žvakės dangtelio, taip apsaugodami stalviršius (tai aktualu tik besibaigiant žvakei, kai įkaista pats dugnas).